Project 'Echte Rotterdammers Maken Kunst'


In samenwerking met Museum Rotterdam, organiseert Sint Maria's Gallery de kunstexpositie en -wedstrijd 'Echte Rotterdammers Maken Kunst'. Een wedstrijd bedoeld voor kunstenaars, woon- en/of werkzaam in Rotterdam of die een nauwe band met Rotterdam hebben en die zich bij hun werk laten inspireren door de stad Rotterdam. En dan in de breedste zin van dat begrip ''Rotterdam''.

Is de stad Rotterdam jouw muze of juist haar markante bewoners? Zijn de skyline en de architectuur jouw inspiratiebron of de mensen die er in wonen, leven, werken, dromen en doen? Of probeer jij juist dat unieke ''Rotterdam'' gevoel vast te leggen? Dit is dé kans jouw werk te delen met een breed publiek.

Elke kunstenaar kan maximaal drie werken online aanmelden, maar voor de expositie wordt er per kunstenaar slechts één werk geselecteerd. Dit om een zo groot mogelijk aantal deelnemers de kans te geven en om een zo groot mogelijke diversiteit aan kunstwerken en -stijlen te laten zien. De expositie staat open voor zowel professionele en amateur-kunstenaars.


Aan de expositie is ook een wedstrijd verbonden. Een vakjury kiest op basis van uitwerking van het thema ‘Rotterdam’, materiaalgebruik, technische vaardigheid en verbeeldingskracht een winnaar. Ook bezoekers aan de expositie kunnen een hun stem uitbrengen op hun favoriete kunstwerk. Voor zowel de winnaars van de juryprijs en de publieksprijs ligt een leuke prijs klaar. De kosten voor deelname aan de expositie en de wedstrijd bedragen € 30,-- per persoon (exclusief BTW). Online aanmelden is mogelijk elders op blog vanaf maandag 25 augustus en kan tot en met uiterlijk donderdag 5 september a.s.

Klik hier als je je meteen wilt aanmelden. 

De expositie opent op zaterdag 14 september tussen 17 en 23 uur tijdens 24 Uur Cultuur, de opening van het culturele seizoen in Rotterdam. Naast het ingezonden werk van de deelnemende kunstenaars worden ook enkele werken getoond uit de collectie van Museum Rotterdam. Ook zijn er in die periode vier kinderkunstworkshops, speciaal bedoeld voor kinderen uit de wijk.  Het werk dat de kinderen onder begeleiding van professionele kunstenaars maken wordt eveneens in de galerie ten toon gesteld.
'Echte Rotterdammers Maken Kunst' maakt deel uit van ‘Echt West’, een straatroute langs (raam)exposities en bijzondere locaties in Het Oude Westen in diezelfde periode, georganiseerd door Museum Rotterdam.

Sint Maria’s Gallery presenteert in samenwerking met Museum Rotterdam:
‘Echte Rotterdammers Maken Kunst’ expositie en wedstrijd
Pop-up locatie 14 september t/m 6 oktober
Schietbaanstraat 21, Rotterdam (nabij Nieuwe Binnenweg, t.h.v. het Rijnhoutplein)
Opening: 14 september 17.00 – 23.00 uur tijdens 24 Uur Cultuur Rotterdam
Daarna is de expositie geopend op vrij-/za- en zondagen van 12.00 tot 18.00 uur.

Museum Rotterdam
Museum Rotterdam is tijdelijk neergestreken in het Oude Westen. In een samenwerkingsproject met Woonstad, de Leeszaal, Livable en natuurlijk bewoners en ondernemers van het Oude Westen, zoals Sint Maria's Gallery, onderzoekt het museum de Rotterdamse identiteit van de wijk. In de persoonlijke verhalen van bewoners en ondernemers komen verleden en heden van het Oude Westen samen. Het museum zoekt de identiteit van de wijk in de verbanden tussen de levensverhalen. Wat vinden de vertellers nou eigenlijk typisch Rotterdams?

De verhalen zijn terug te vinden in de straatexpo ´Echt West´, een route langs raamexposities en bijzondere locaties die van 10 september t/m 6 oktober te volgen is in het Oude Westen. ´Echt West´ geeft een lokaal voorproefje op de grote tentoonstelling ´Echte Rotterdammers - wie denken we wel dat we zijn´, vanaf 12 oktober 2013 te zien in Las Palmas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten