Over Sint Maria's Gallery

foto (c) 2013 W. Scholten
Sint Maria's Gallery is een rondreizende galerie annex kunstwinkel op telkens wisselende locaties, voor korte of voor langere duur. Met elke keer weer andere, uiteenlopende kunstexposities en art events. Om daarna weer te verdwijnen en elders weer te verschijnen. Sint Maria's Gallery is dus een echte pop-up art gallery shop!

Foto: (c) 2013 W. Scholten
Sint Maria's Gallery kan telkens weer een andere vorm aannemen, afhankelijk van de aard en de mogelijkheden die de nieuwe, tijdelijke locatie biedt. Maar altijd toegankelijk, laagdrempelig en gastvrij, met aansprekende en betaalbare kunstwerken en kunstproducten.

Eén van de doelen van Sint Maria’s Gallery is het presenteren van kunstenaars en creatieven die moeilijk aansluiting vinden bij het meer gevestigde galeriecircuit, dat zij vaak als te weinig toegankelijk ervaren; of omdat ze zich er niet thuisvoelen. Sint Maria’s Gallery wil met de pop-up galerie ook plek bieden voor kunstenaars die net aan het begin van hun carrière staan en ervaring willen opdoen met exposeren. In het verlengde daarvan Sint Maria's Gallery in de toekomst op haar pop-up locaties o.m. ook netwerk- en expertise bijeenkomsten voor kunstenaars organiseren. Meer info daarover volgt t.z.t.


Foto (c) 2013 W. Scholten
Sint Maria's Gallery richt zich overwegend, maar niet uitsluitend, op kunstenaars die woon- en werkzaam zijn in Rotterdam en naaste omgeving, maar sluit uitbreiding naar andere steden in de toekomst zeker niet uit. Zaken als leeftijd, ervaring, opleiding, professioneel of amateur zijn voor het team van Sint Maria's Gallery van ondergeschikt belang. Wat meer telt, zijn authenticiteit, verbeeldings- en zeggingskracht van iemands werk en zijn of haar talent, al vindt er wel een milde ballotage plaats bij aanmelding voor exposities. Verder dienen kunstenaars open te staan voor de ondernemende aanpak van Sint Maria's Gallery.


Foto (c) 2013 W. Scholten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten