Sint Maria's Crew

Sint Maria's Gallery is een initiatief van TWC Network | TWC Artwork. Concept & organisatie Sint Maria's Gallery: Christy de Witt & Wendy Scholten


Witty Art tijdens expo 'All We Hold Dear' foto (c) 2013 W. Scholten
Christy de Witt
Christy de Witt is oprichter/eigenaar van TWC Network | TWC Artwork. Christy is kunstenaar/creatief ondernemer. In de eerste hoedanigheid vervaardigt zij geheel eigen en eigenzinnig werk, nog het beste te omschrijven als cARToon art met invloeden uit het surrealisme en expressionisme. Ook geeft zij uiteenlopende creatieve en cARToon art workshops, bijvoorbeeld over kleine en grote verandertrajecten, als mens of als bedrijf. Alles over Witty Art vind je hier

In de tweede hoedanigheid bedenkt en ontwikkelt Christy zelfstandig, in samenwerking of in opdracht creatieve concepten en projecten, vaak op het snijvlak van kunst, cultuur en ondernemen.Verder is zij een gewaardeerde interim-kracht voor diverse uiteenlopende opdrachtgevers. Ze is een ervaren en kundig professional met een grote kennis van en ervaring op het gebied van projectmanagement en -support, communicatie en marketing, creatieve copywriting en - editing, sponsoring en fondsenwerving. Tevens is zij actief met workshops en coaching op deze vakgebieden. Alles over Witty Projects vind je hier.

Witty Art tijdens expo 'All We Hold Dear' foto (c) 2013 W. Scholten
Voor het project Sint Maria's Gallery is Christy een heel speciale samenwerking aangegaan met Wendy Scholten. Of eigenlijk betreft het een uitbreiding van een al langer bestaande samenwerking.

Wendy Scholten
Wendy Scholten is in het dagelijks leven filiaalmanager in de retail, maar in haar vrije tijd een verwoed liefhebber van kunst en cultuur. En in het bezit van een speciaal talent voor het samenstellen en inrichten van exposities. Zo verzorgt Wendy eigenlijk bijna altijd de samenstelling van een Witty Art expositie, beurspresentatie of andere showcase. Zij doet dat met veel inzicht en gevoel voor zowel de te exposeren kunstwerken als voor de promotionele en marketing kant van het verhaal.

Want, het uiteindelijke resultaat levert levert altijd goede reacties op van toeschouwers - èn vaak ook kopers, want Wendy combineert haar natuurlijke talent voor het artistieke curatorschap met het zakelijke instinct uit de wereld van de retail. Hierdoor worden exposities en overige showcases die zij samenstelt altijd in meer of mindere mate miniatuur art stores, waarbij promotie en verkoop zeker aanwezige, maar geen storende factoren zijn.


Sint Maria's Kitchen / foto (c) 2013 W. Scholten.

Ook met Sint Maria's Gallery heeft Wendy zich weer bewezen als een eigentijdse curator met een ondernemende aanpak, die in staat is het beste van een professionele galerie te verenigen met het beste uit de wereld van de retail. Haar aanpak sluit dus naadloos aan op Christy's visie op kunst en ondernemerschap, die er in het kort op neerkomt dat het voeren van een zelfstandige kunstpraktijk niets meer en niets minder is dan het runnen van een eigen bedrijf met alles wat daarbij hoort.

Met Sint Maria's Gallery willen zij allereerst samen een tijdelijk, kleinschalig en laagdrempelig, dus toegankelijke expositieruimte bieden aan kunstenaars en creatief ondernemers met aansprekend en betaalbaar aanbod aan kunstwerken en/of kunstproducten. Maar ook: een podium om hun werk te promoten en te verkopen. En, uiteindelijk, een plek om inspiratie, kennis en kunde over te brengen en te delen over kunst en ondernemerschap.
Naast de ondernemende aanpak zijn toegankelijkheid en gastvrijheid zijn vaste, terugkerende waarden in het concept en de aanpak van Sint Maria's Gallery. Vaak ervaren mensen de drempel om een kunstgalerie binnen te gaan nog steeds als 'te hoog'. Zo is er een grote, groeiende groep mensen die op zich open staan voor kunst - en voor de aanschaf daarvan - maar zich onwelkom voelen in gevestigde galeries omdat die hen het gevoel geven 'niets of niet genoeg van moderne kunst af te weten'.

Bij Sint Maria's Gallery is iedereen welkom: van fervente kunstliefhebbers, -kenners en -verzamelaars tot aan mensen die ''gewoon'' een mooi beeld zien en daar (misschien) meer over willen weten.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten