maandag 7 oktober 2013

Mooie afsluiter Sint Maria's Gallery op tijdelijke locatie SchietbaanstraatOp zondag 6 oktober was dan de feestelijke afsluiter van de expositie ''Echte Rotterdammers Maken Kunst''. Ook werd deze middag de uitslag van de aan de expositie gekoppelde wedstrijd bekend gemaakt: Christina Koster, met haar werk ''Bush 1/Bos 1'' de winnaar van zowel de vakjuryprijs als de publieksprijs.

Het was ook de allerlaatste middag dat Sint Maria's Gallery op deze locatie geopend was. Het project ''Echt West'' van Museum Rotterdam, waar onze pop-up galerie, onderdeel van was, is inmiddels ten einde.

Sint Maria's Crew kijkt terug op een paar bijzondere mooie weken en op een bijzonder fijne samenwerking met Museum Rotterdam en heel, heel veel al even bijzondere ontmoetingen. Met kunstenaars en bezoekers met hart voor de stad Rotterdam, in al haar verscheidenheid en verschillende facetten. Met ondernemers en ondernemende burgers uit de Adrianabuurt en omgeving. Met de Kinderen van Het Oude Westen, kinderen die opgroeien middenin de stad, de nieuwe generatie Echte Rotterdammers.


Sint Maria's Gallery bedankt:
- Alle medewerkers en vrijwilligers van Museum Rotterdam, in het bijzonder Irene van Renselaar, curator, met wie wij de afgelopen periode uiterst plezierig en constructief hebben samengewerkt. 
- Woonstad Rotterdam: Theo Noordermeer en Marion Gardeniers
- De kunstenaars van de kinderworkshops: Astrid van Rijn, Heleen van Zantvoort en Mary Pedersen (die samen met Sint Maria's Christy de Witt de workshops hebben verzorgd)
- De Krachtvrouwen en Wereldvrouwen van Het Oude Westen
- De Kinderen van Het Oude Westen: jullie vertegenwoordigen The Best van West, houwen zo!
- De leden van de vakjury: Anton Hoeksema, Art Office/CBK Rotterdam; Liesbeth van der Zeeuw, conservator beeldende kunst Rotterdam; Menno Rosier, Cultuurscout Centrum Gemeente Rotterdam.
- Onze eigen supervrijwilligers Caroline Hoogendoorn, Gianna Profita & Marianne Kooistra.
- Alle deelnemende kunstenaars aan de expositie en wedstrijd ''Echte Rotterdammers Maken Kunst''.
- Alle bezoekers die de afgelopen drie weken onze galerie hebben bezocht, om hun stem uit te brengen; en ook dank aan diegenen die dat niet wilden: ook dat was mogelijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten