maandag 16 september 2013

Drukbezochte opening ''Echte Rotterdammers Maken Kunst''!


foto: Caroline Hoogendoorn
Zaterdagavond jl. 14 september, was het dan zover: de opening van ''Echte Rotterdammers Maken Kunst'' in Sint Maria's Gallery. En het liep storm! Vanaf 19.30 uur kwamen de eerste bezoekers rustig binnenlopen, tegen 20.00 uur was het al zo druk in de galerie, dat laatkomers buiten moesten wachten met naar binnengaan tot na het openingswoord van Christy de Witt, samen met Wendy Scholten initiatiefnemer van Sint Maria's Gallery. En druk bleef het, gedurende zeker nog ruim twee uur daarna bleven bezoekers binnenkomen. Verspreid over de gehele avond hebben zeker minimaal 100 mensen de opening bezocht.

foto: Caroline Hoogendoorn
In haar openingswoord vertelde Christy over het ontstaan van Sint Maria's Gallery, de samenwerking met Museum Rotterdam en natuurlijk over de expositie ''Echte Rotterdammers Maken Kunst''. Hoe dit project in een tijdsbestek van amper een maand is bedacht en uitgevoerd, hoe een expositie in totaal 25 werken of reproducties van werken in slechts drie avonden is samengesteld en ingericht. Over hoe Rotterdam een bron van inspiratie was en is voor steeds weer nieuwe generaties kunstenaars, en dat ook zal blijven.
foto: Jet Valk
Samenwerkende partners werden bedankt en tot slot wees Christy het aanwezige publiek natuurlijk nog even op de mogelijkheid dat zij hun stem konden uitbrengen op zijn of haar favoriete kunstwerk. Dat was niet aan dovemansoren gezegd: er werd meteen vanaf het begin volop en fanatiek gestemd! Kunstenaars en bezoekers raakten onderling en met elkaar in gesprek over de tentoongestelde kunstwerken. De sfeer zat er de hele avond goed in!

Op zondag 6 oktober tussen 16.00 en 18.00 tijdens de finissage maken we de uitslag van de wedstrijd bekend.
 

Foto's hierboven: Wendy Scholten. Kijk voor nog meer foto's van de opening ook op onze Facebook pagina!

Sint Maria's Gallery dankt:
- Museum Rotterdam / Irene van Renselaar en alle overige medewerkers en vrijwilligers aan de straatexpo ''Echt West''. 
- Woonstad Rotterdam / Theo Noordermeer en Marion Gardeniers. 
- Livable, in het bijzonder vrijwilligers Romy en Lennard (begeleiders kinderkunst workshops), Gijs en Guido (die hebben geholpen met het witten van de galerie);  
- Stichting Treehouse/De Bende
- Stichting Krachtvrouwen van Het Oude Westen (Amina Hussen en stagiaires)  - Wereldvrouwen van Het Oude Westen 
- De vakjury: Anton Hoeksema, Liesbeth van der Zeeuw en Menno Rosier
- Caroline Hoogendoorn, Gianna Profita en Marianne Kooistra (instant bar crew)
 en natuurlijk alle deelnemende kunstenaars: 
Anita Helmy, Antje den Os, Astrid van Rijn, Barbara Rox, Christina Koster, Danny Djojo & Rik Versteeg, Eelco Roelsma, Fee Arnold, Frans Vonk, Gerda Bussemaker, Gina Heerenveen, Heleen van Zantvoort, Jet Valk, Marleen Pennings, Mary Pedersen, Pamela Lijdsman, Rick Arnold, Willem Bijl en Xenia Gottenkieny 
voor het in ons gestelde vertrouwen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten