vrijdag 13 september 2013

Eerste kinderkunst workshop ''Echte Rotterdamse Kunstenaars Maken OOK Kunst'' supergeslaagd!


Op verzoek van Museum Rotterdam biedt Sint Maria's Gallery elke woensdagmiddag van 11 september tot en met 2 oktober vier hartstikke leuke, creatieve KinderKunst Workshops. Onder de noemer ''Echte Rotterdamse Kids Maken OOK Kunst'' is dit ook een onderdeel van de straatexpo ''Echt West'' en speciaal bedoeld voor kinderen uit Het Oude Westen.

Vier verschillende workshops, door vier verschillende kunstenaars, waarin de kids elke keer weer op een andere manier aan de slag gaan met het thema ''Rotterdam''.

Heleen van Zantvoort was de eerste van de vier. Onder haar bezielende begeleiding gingen de kinderen aan de slag om hun eigen Rotterdamse lamp te maken, vervaardigd van origineel Rotterdams ''afval''. Spullen die andere mensen weggooien, omdat het niet meer te gebruiken is, denken ze. Niets is minder waar. Ook van afgedankte en weggegooide dingen kun je hele nieuwe, en mooie voorwerpen maken. Voor wie meer wil weten over wat Heleen allemaal met andermans afgedankte ''troep'' kan, klik hier.


Dat deden de kids van Het Oude Westen, en hoe! Aan het eind van de middag konden ze allemaal hun eigen lamp mee naar huis nemen. Zelfgemaakt, van hergebruikt materiaal. Gebruiksklaar. Mèt natuurlijk een extra zuinige spaarlamp.

Een bijzonder geslaagde middag!


Sint Maria's Gallery bedankt:
Heleen van Zantvoort
Stichting Krachtvrouwen van Het Oude Westen (Amina Hussen en stagiaires)
Vrijwilligers Romy Stoffers en Lennard Tinke
Museum Rotterdam 
en natuurlijk ... alle megatoffe, supercreatieve en leergierige kids van Het Oude Westen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten