vrijdag 20 september 2013

Verslag van de tweede KinderKunst Workshop in Sint Maria's GalleryWoensdag 18 september jl. vond de tweede KinderKunst Workshop plaats in Sint Maria's Gallery. En net zoals de eerste keer ook nu weer speciaal voor kinderen uit Het Oude Westen.

Deze middag ging Christy de Witt met hen aan de slag. Onder het motto ''Allemaal Beestjes'' mochten de kinderen hun eigen Rotterdamse dierentuin maken: een alternatief Diergaarde Blijdorp, als het ware. Daarbij stond vooral de eigen fantasie van de kids voorop. Er werd gewerkt met eenvoudige tekenmaterialen als potlood en stift als basis en daarnaast gemengde materialen als papier, karton, stof en allerhande decoratiemateriaal. De kinderen waren vrij bestaande dieren te tekenen of na te tekenen of een hun eigen fantasiedier te creƫren. Al gauw werd er naast het gebruik van potlood en stift geknipt, gescheurd en geplakt en een enkeling werkte uitsluitend met decoratiematerialen op papier.


En zo ontstonden de meest prachtige parken waar panda's en koala's leven, samen met ijs- en bruine beren, want ''beren zijn beren en kennen geen kleurtje, toch?'', aldus een van de jonge deelnemers. Of een weliswaar grote, maar ondiepe vijver voor een ''heeeeeeel grote vis met een heeeeel klein staartje, want die kon niet zo goed zwemmen.''

Christy praatte ook de kinderen over de kunstwerken om hen heen, die van de expositie ''Echte Rotterdammers Maken Kunst''. Het leverde mooie gesprekjes en uitspraken op, over wat nou mooi was of lelijk.

''Soms vind je niets niet mooi of lelijk, maar gewoon stom.'' 
''Een goed schilderij kan ook best lelijk zijn, en dan kan een lelijk schilderij dus kunst zijn.''

Een enkeling kreeg er inspiratie van: 
''Juf, kunnen we volgende keer niet zoiets maken?'' 


Aan het einde van de middag verlieten 13 trotse kinderen met een door hen zelf gemaakt mixed media kunstwerk de galerie. Kortom, weer een geslaagde middag!

Sint Maria's Gallery bedankt:
De Krachtvrouwen en De Wereldvrouwen van Het Oude Westen
Vrijwilligers Romy Stoffers en Lennard Tinke Museum Rotterdam  en natuurlijk ... alle megatoffe, supercreatieve en leergierige kids van Het Oude Westen! 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten