zaterdag 7 september 2013

Deelnemers ''Echte Rotterdammers Maken Kunst'' zijn bekend!

Rotterdam!
De deadline is gesloten, de selectie gedaan. De belangrijkste conclusie: Echte Rotterdammers Maken Kunst, en HOE! De vakjury gaat het ongetwijfeld nog moeilijk krijgen, en ook het publiek gaat zich buigen over kunstwerken in verschillende disciplines, in verschillende stijlen en de vele verschillende interpretaties van het thema ''Rotterdam''. 

Het was pittig, maar eens te meer blijkt: Rotterdam fascineert, irriteert, motiveert, transpireert en inspireert .. op uiteenlopende wijze, en tot vele uiteenlopende kunstwerken. 


Hierbij (in alfabetische en verder volstrekt willekeurige volgorde) de deelnemers aan de wedstrijd en expositie ''Echte Rotterdammers Maken Kunst''. Van elk van hen zal één werk te zien zijn in Sint Maria's Gallery, locatie Schietbaanstraat 21 van 14 september tot en met 6 oktober: 

Anita Helmy
Antje den Os
Astrid van Rijn
Barbara Rox 
Christina Koster
Christy de Witt (exposeert buiten competitie verband) 
Danny Djojo & Rik Versteeg
Eelco Roelsma
Fee Arnold
Frans Vonk 
Gerda Bussemaker
Gina Heerenveen
Heleen van Zantvoort 
Jet Valk
Marleen Pennings
Mary Pedersen
Pamela Lijdsman
Rick Arnold
Willem Bijl
Xenia Gottenkieny

Op een nog nader te bepalen en uiteraard geheim te houden datum, zal de vakjury bijeen komen om een oordeel te vellen. Daarbij baseren zij zich op o.m. compositie, technische vaardigheid, materiaalgebruik, maar ook verbeeldingskracht en originaliteit en natuurlijk de uitwerking van het thema ''Rotterdam''. 

Verder kan ook het publiek zich uitspreken. Bezoekers van de galerie kunnen in de periode van 14 september tot en met 5 oktober, 18.00 uur hun (geheime) stem uitbrengen op hun favoriet. 

Beide winnaars worden bekend gemaakt tijdens de finissage van expositie op zondag 6 oktober 2013 van 16.00 - 18.00 uur. De bekendmaking en uitreiking van de twee prijzen zijn om 17.00 uur.

Verder zijn er diverse werken (reproducties) te zien uit de collectie van Museum Rotterdam, die samenhang vertonen met het thema ''Rotterdam.'' De selectie is samengesteld door Irene van Renselaar, curator en Liesbeth van der Zeeuw, conservator beeldende kunst van het museum. Deze werken doen niet mee aan de wedstrijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten