maandag 9 september 2013

Opening ''Echte Rotterdammers Maken Kunst'' op 14 september om 20.00 uurSint Maria's Crew bereidt zich voor op de opening, a.s. zaterdag van: 


Echte Rotterdammers Maken Kunst

De vele gezichten van Rotterdam vastgelegd door Rotterdamse kunstenaars. In tekeningen, schilderijen, zeefdrukken, foto's, sculpturen en overige beelden en objecten. Want Rotterdam motiveert, irriteert, transpireert, transformeert, creëert en innoveert, kortom, inspireert, dat is één ding wat zeker is!

met werken van
Anita Helmy, Antje den Os, Astrid van Rijn, Barbara Rox, Christina Koster, Christy de Witt, Danny Djojo & Rik Versteeg, Eelco Roelsma, Fee Arnold, Frans Vonk, Gerda Bussemaker, Gina Heerenveen, Heleen van Zantvoort, Jet Valk, Marleen Pennings, Mary Pedersen, Pamela Lijdsman, Rick Arnold, Willem Bijl en Xenia Gottenkieny.

Opening: 
Zaterdag 14 september om 20.00 uur
Sint Maria’s Gallery pop-up locatie Schietbaanstraat 21
(goed bereikbaar met tramlijn 4, halte Mathenesserlaan)

In het kader van de opening van straatexpo Echt West en 24 Uur Cultuur (de opening van het culturele seizoen in Rotterdam) is de galerie geopend van 17.00 – 23.00 uur.
De officiële opening van de expo is om 20.00 uur.
Tussen 19.30 en 20.00 staat voor aanwezigen een bruisend welkomstdrankje klaar.

Daarna is Sint Maria’s Gallery geopend op vrij-/za-/zondagen van 12.00 tot 18.00 uur

De expositie is tevens een wedstrijd. Een deskundige vakjury, bestaande uit Anton Hoeksema (coördinator Art Office CBK Rotterdam); Liesbeth van der Zeeuw (conservator beeldende kunst Rotterdam) en Menno Rosier (Cultuurscout Rotterdam Centrum), zal alle geëxposeerde werken beoordelen op o.m. technische vaardigheid, materiaalgebruik, compositie, verbeeldingskracht, originaliteit en natuurlijk de uitwerking van het thema ‘’Rotterdam’’. Daarnaast kunnen bezoekers van de galerie vanaf 14 september tot en met zaterdag 5 oktober een stem uitbrengen op hun persoonlijke favoriet.*

Op 6 oktober vindt tijdens de finissage van de expositie om 17.00 uur de bekendmaking plaats van de uitslag van de wedstrijd. Wie wordt de winnaar naar het oordeel van de jury? En wie blijkt de publieksfavoriet? Of gaat één van de deelnemende kunstenaars er met beide prijzen vandoor?

Verder toont de expositie een selectie van (reproducties) uit de collectie van Museum Rotterdam. Het gaat om vijf reproducties van werken uit de periode 1873 – 2009 van: Hans Wilschut, Johan Barthold Jongkind, Joris den Blaauwen, Marga Weimans en Marius Richters.*.

*alle geëxposeerde werken tellen mee voor de wedstrijd m.u.v. van het werk van Christy de Witt (organisatie Sint Maria’s Gallery) en de reproducties van de werken uit de collectie van Museum Rotterdam.De opening is onderdeel van de grotere opening van straatexpo Echt West die t/m 6 oktober op 14 verschillende locaties in het Oude Westen te zien is.Echt West geeft een voorproefje op de grote nieuwe tentoonstelling van Museum Rotterdam in oktober: ''Echte Rotterdammers, wie denken we wel dat we zijn?'' De straatexpo verkent de Rotterdamse identiteit van het Oude Westen aan de hand van uitspraken over ' Echte Rotterdammers'. Bij iedere uitspraak is een verbinding gemaakt met de buurt. Bewoners droegen bij met verhalen en voorwerpen. Een deel daarvan krijgt later een plek in de grote tentoonstelling Echte Rotterdammers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten